Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi są pysznym dodatkiem do różnych zup,np,pomidorowej,barszczu,a mnie smakuja z zupą ogórkową.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
z mąki,jajek,mleka,drożdży ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto i pozostawic do wyrośnięcia
boczek pokroić w drobna kostkę,wrzucic na patelnię i podsmażyć,dodać pokrojoną cebule,podsmażyć,dodać pieczarki i wszystko razem jeszcze podsmażyć,dodać sól i pieprz,wymieszać
z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego,rozwałkować,nakładac farsz i dokładnie zlepić,pierogi posmarowac jajkiem i piec na rumiano
dobrze smakuja podane na ciepło ale tez sa smaczne na zimno