Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie przygotować zaczyn, czyli dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki, w tym roztrzepane jaja i stopione masło, i wyrobić ciasto drożdżowe. Powinno nie powinno być dość zbyt "zbite". Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 40 min.
Ser zmiksować z pudrem przez chwilę. Stale miksując ser wlewać śmietankę i przez chwilę całość połączyć za pomocą miksera. Nie ubić na sztywno! Na rozgrzany tłuszcz łyżką nakładać ciasto. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Racuchy mocno rosną w czasie smażenia :) Podawać z kremem z mascarpone i pokrojonymi truskawkami. Polecam!