Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste racuchy. które mogą stanowić zarówno przekąskę jak i drugie danie...
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać dwoma łyżkami cukru i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle łyżek mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut. W tym czasie ubić jaja z pozostałym cukrem. Do wyrośniętego zaczynu dodać pozostałe mleko, mąkę i ubite jaja, wymieszać bardzo dokładnie. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Ciasto przykryć i pozostawić na ok. 15 min.
W tym czasie połowę bananów zblendować z dodatkiem cytryny. Potem dodać serek, mleko i całość połączyć.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać polane gotowym sosem i plastrami banana. Smacznego!