Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki to chyba ulubiona przekąska większości z nas ;) ja proponuję z dodatkiem sera ricotty i borówek amerykańskich
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1466
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18085
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1069
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1466
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18085
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1069
Składniki
Drożdże skruszyć do miski zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Potem wlać stopione masło, maślankę, dodać mąkę, jajo i wyrobić ciasto drożdżowe. Ciasto, które będzie lepiące należy przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 min. W tym czasie ser połączyć z miodem i cukrem. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 8 szt). Każdą część spłaszczyć, posmarować serem i nałożyć umyte i osuszone owoce.
Zwinąć bułeczki. Odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ok. 25 min. Wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-30 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!