Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne dania słyną z prostoty. Tak jest również w przypadku fasoli wigilijnej. Wystarczy ją namoczyć, ugotować i podsmażyć na maśle z suszonymi śliwkami i żurawiną. Do tego aromatyczne przyprawy korzenne, odrobina miodu i gotowe!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Fasolę przesyp do miski i zalej sporą ilością zimnej wody. Odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień namoczoną fasolę przepłucz, przesyp do garnka, zalej trzema szklankami wody, dodaj szczyptę soli i gotuj do miękkości przez około 2 godziny. Ugotowaną, miękką fasolę odcedź.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła, dodaj ugotowaną fasolę, pokrojone, suszone śliwki, suszoną żurawinę, miód i przyprawy. Całość podlej odrobiną wody. Podsmażaj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Fasolę serwuj na ciepło na wigilijnym stole.