Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek zasmażany w gęstym cieście naleśnikowym.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Rozbujamy żółtko, biało przekładamy do wąskiego wysokiego naczynia. Żółtko dodajemy do mąki z proszkiem, mleka i dokładnie mieszamy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 5-10 minut. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.
Rozgrzewamy większą patelnię, łyżką wykładamy podłużne placki. Na wierzch każdego placka kładziemy plasterek boczku. Po lekkim zbrązowieniu placki przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy.