Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebule świetnie smakuje z farszem
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Obierz cebule, odkroi z nich końcówki. Zblanszuj cebule przez 6 minut w osolonym wrzątku, wyjmij, osącz i ostudź.
łyżeczką wdrąż środki i posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekany czosnek, dodaj rozdrobnione widelcem mięso i wydrążone, posiekane środki cebuli.
Smaż 10 minut. Dodaj rozdrobnione pomidory, dopraw solą i pieprzem. Smaż jeszcze kilka minut. Zagęść farsz parmezanem, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Farszem napełnij cebule. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. 10 minut przed końcem pieczenia posyp z wierzchu posiekanymi orzechami włoskimi.