Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Składniki
Kupiłam świeże karczochy, obierałam je w garnku z wodą i z cytryną aby nie czerniały. Odcina się wierzchołek, skraca pęd, obiera aż do serca i potem wydłubuje się "oset" ze środka.a Zapomniałam już jak obieranie karczochów może być męczące, bo przeważnie kupuje mrożone serca.
Miałam niewielką ilość mięsa mielonego przy okazji innego dania. Doprawiłam je prosto solą, chili i bazylią. Wkładałam je pomiędzy trzy ćwiartki karczocha.
Obawiałam się, że mi się karczochy rozpadną w trakcje dłuższego grillowania i zawiązałam je sznurkiem dla pewności. Mocno oblałam oliwą. Grilowałam dłużej na średnim żarze i kilkukrotnie je obracałam.
Smacznego :)