Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką i pyszną przystawkę. Pieczarki nadziewane to świetna przekąska zarówno na święta jak i miły wieczór w gronie rodzinnym.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1051
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1051
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Grzyby oczyścić. Trzony dużych pieczarek usunąć .Drobno posiekać lub zmiksować z małymi pieczarkami.
Pieczarki do faszerowania wydrążyć, skropić sokiem z cytryny i minimalnie posolić.
Bułke namoczoną w mleku odcisnąć i wymieszać z posiekanymi grzybami, jajkiem, natką pietruszki, ziołami prowansalskimi. Doprawic solą i pieprzem.
Pieczarki nadziać farszem, ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Posypać bułką tartą. Na wierzchu położyc kawałki masła.
Zapiekaż około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Po wyjęciu posypać tartym serem i szczyptą naci pietruszki.
Podawać z białym pieczywem.
Smacznego :)