Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidory to propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie. Jest łatwa i szybka do przygotowania. Serek, który wybierzesz, może być zwykły śmietankowy, ze szczypiorkiem lub innymi dodatkami. Warzywa do faszerowania najlepiej wybierać średniej wielkości, aby było je łatwiej wypełnić i wygodniej usunąć miąższ.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Pomidory starannie umyj i przetrzyj papierem ręcznikowym tak, aby były odpowiednio osuszone. Należy odciąć ich górne części. Pamiętaj o tym, aby ich nie wyrzucać. Weź łyżeczkę i wydrąż cały miąższ ze środków pomidorów.
Serek śmietankowy połącz z przygotowanymi ziołami - oregano, szczypiorek i tymianek. Nie zapomnij, aby całość doprawić solą. Część ziół przyda Ci się na sam koniec do ozdoby.
Wcześniej przygotowane pomidory ponadziewaj serkiem z ziołami. Na koniec nałóż na nie górne części, które zostały odcięte w początkowym etapie.
Całość dla ozdoby możesz posypać pozostałymi ziołami. Serek możesz mieszać z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Pomidory zawsze wybieraj świeże i pachnące. Przygotowane pomidorki najlepiej spożyć świeże od razu po ich przygotowaniu.