Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam faworki z fileta z karpia. Panierowałam je w mące i usmażyłam w głębokim tłuszczu. Wyszły pycha.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1109
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11367
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1109
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11367
Składniki
Skórę karpia oskrobać z łusek i śluzu. Wy filetować rybę z ości. Filety opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kawałki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w plastry. Przełożyć kawałki ryby cebulą i odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny.
Kawałki karpia naciąć wzdłuż przez środek jak faworki. Posypać karpia przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
Jeden koniec ryby przeciągnąć przez nacięcie tak jak faworki.
Faworki rybne panierować w mące pszennej. W rondlu rozgrzać olej. Smażyć faworki w głębokim oleju aż się zrumienią.
Gotowe faworki podawać zaraz po usmażeniu. Można je też podawać na zimno. Smacznego!