Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na kolację? A może przychodzą znajomi a Wy nie wiecie co tym razem przygotować? Polecam filety rybne w zalewie – są tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Do tego świeże, najlepiej domowej roboty pieczywo i sukces gwarantowany :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2000
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2000
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Filety rybne (dowolny rodzaj) kroimy na kawałki, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na oleju, odstawiamy do przestudzenia.
Wszystkie składniki zalewy (za wyjątkiem octu) mieszamy razem i zagotowujemy.
3 średnie cebule kroimy w półplasterki i dusimy w 1/4 szklanki oleju. Dodajemy 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (100g), chwilę jeszcze dusimy i przekładamy do zagotowanej zalewy. Dodajemy 1/4 szklankę octu, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Upieczone filety układamy warstwami, przekładając je cebulą z zalewy. Całość zalewamy zalewą i wkładamy do lodówki na 2 godziny.