Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj filety śledziowe w zalewie octowej, proste i bardzo smaczne o łagodnym delikatnie słodko kwaśnym smaku. Polecam
garnek, patelnia, nóż, ręcznik papierowy, talerze na panierkę,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 125
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 125
Składniki
Filety śledziowe; Filety śledziowe umyć , osuszyć , pokroić na połówki ( kawałki). Następnie przygotować talerz z mąką, talerz z bułką tartą oraz miskę z rozbełtanymi jajkami wymieszanymi z przyprawą do ryb. Kawałki filetów śledziowych przyprawić solą i pieprzem , obtaczać w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Zalewa; Wodę gotujemy z przyprawami i pokrojoną w półplasterki lub w piórka cebulą, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy ocet chwilę jeszcze gotujemy i zdejmujemy z ognia. Usmażone filety śledziowe zalewamy przygotowaną zalewą, odstawiamy w chłodne miejsce . Po dwóch - trzech dniach śledzie gotowe do spożycia. Smacznego.
Śledzie gotowe do spożycia.