Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na Świąteczny stół.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 286
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 286
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, pokroić wzdłuż, następnie usmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor (1 łyżeczkę masła odłożyć). Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i przysmażyć razem z żurawiną, płatkami migdałowymi na 1 łyżeczce masła. Następnie zalać mleczkiem kokosowym (2/3 puszki),zagotować, włożyć usmażone filety i dusić po przykryciem przez 10 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą do smaku. Podawać jako przekąskę z ryżem lub kaszą.