Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska lub danie główne.Można spożywać również na zimno:)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić, na maśle ,dodać pokrojone w talarki pieczarki i usmażyć. Dodać mięso mielone,posiekany lubczyk i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć dopóki mięso nie będzie ładnie usmażone. Doprawić do smaku przyprawami i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować ketchupem. Na wierzch dać plasterki sera żółtego, a na ser wyłożyć mięso z pieczarkami. Dwa boki zawinąć tak by farsz nie wypłynął i zwinąć całość w roladę. Połowę rolady pokroiłam w 1,5 cm paski,położyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą połowę rolady upiekłam w całości. Posmarować roztrzepanym jajkiem i dać do nagrzanego piekarnika do 190st. Piec do złotego koloru. Gotowe posypać zieleniną.
Smacznego życzę!