Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie caprese po francusku? Czemu nie! Robi się to naprawdę ekspresowo i jest mega smaczne, o czym może świadczyć fakt, jak szybko przekąska znikała z talerza.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów, mozzarelle na 12 plastrów, podobnie pomidora. Na kwadratach ciasta francuskiego układamy pomidora, a na niego kładziemy plaster mozzarelli. Kropimy wszystko oliwą, solimy, sypiemy czosnkiem oraz bazylią. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza (termoobieg) i pieczemy około 15-20 minut - do momentu aż ciasto francuskie będzie miało kolor złoty. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.