Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach,lekkie i chrupiące.Można na ciepło i na zimno jeść,chociaż na ciepło są o wiele smaczniejsze.Serdecznie Wam polecam:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,brukselke oczyścić przekroić na poł.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić cebulę i brukselkę .Usmażyć,pod koniec podlać winem i dusić do jego odparowania. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wystudzić.
Ciasto podzielić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć ser żółty,farsz i zawinąć w trójkąt zlepiając boki.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać nasionami chia.
Dać do nagrzanego piekarnika.Piec do złotego koloru w 190st.
Smacznego życzę!