Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka łatwa aa smaczna przekaska ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Ciasto rozwalkowac lekko.Mieso doprawic i wyrobic jak na kotlety mielone.Na rozwalkowane ciato nalozyc farsz miesny i zwinac (szersza strona) jak rolade.Kroic 1,5 cm plasterki .Nastepnie "slimaki" rozkladamy na papierze do pieczenia .
Piec 10 min w temp.220 stopni
Gotowe slimaczki polewamy sosem tzatzyki gotowym badz robionym samodzielnie ;)
SOS tzatzyki : jogurt naturalny 200 ml.,przyprawa tzatzyki ,ogorek swiezy,koperek,
Slimaczki smakuja zarowno na cieplo jak i na zimno ;))