Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do kawy. Jeden warunek, że te 3 składniki mam pod ręką a jakie to poniżej.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 425
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 425
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Tak wyglądają składniki + cukier puder do zrobienia lukru.
Myjemy i kroimy śliwki na ćwiartki
Ciasto francuskie prostujemy i wykładamy na papier do pieczenia.
Na ciasto wykładamy śliwki posypujemy cukrem i jak ktoś lubi cynamon ja nie to wkładamy ciasto do pieczenia. Pieczemy na 220 st C góra i dół przez 10 minut i przatrzymy jak rómieni się ciasto. Potem przykręcamy do 200 st C. Po około 20 -30 minutach powinno być OK.
Gdy ciasto jest już dobre to wyjmujemy i przygotowywujemy lukier z cukru pudru. Pędzelkiem smarujemy ciasto i czekamy do wystygnięcia. Tak to wygląda i teraz życzę smaczengo.