Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Kapustę kiszona opłukać, pokroić, zalać niewielka ilością wody i ugotować. Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkami solą i pieprzem. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. ciasto wymieszać z kapusta. na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje masy i smażyć na złoty kolor. Podawać polane ostrym keczupem