Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
witam serdecznie dziś polecę wam pyszną galaretę wieprzową lubicie ?
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 213
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 213
Składniki
Gotowe kupione nogi i kolanka wieprzowe przełożyć do dużego garnka zalać wodą i wsypać suszoną włoszczyznę. Zagotować a następnie zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować przez dwie godziny
Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę ziela oraz liście pogotować 5 minut a po tym czasie zdjąć z ognia i mięso z kośćmi przełożyć do jednej salaterki a wodę z mięsa w raz z warzywami do drugiej salaterki
Do wywaru dodać rozdrobione w dłoniach mięso zasypać czosnkiem niedźwiedzim i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wstawić do lodówki
Zastygniętą galaretę można skropić przed podaniem octem lub cytryną a podawać ją z chlebem lub bułką