Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z kurzego mięsa zrobiona z użyciem żelatyny.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Składniki
Oczyszczone, wypłukane ćwiartki gotujemy w osolonej wodzie 30 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania zbieramy szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i suszoną włoszczyznę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podczas gdy gotuje się mięso wysypujemy żelatynę do głębokiego talerza i zalewamy zimną wodą do jej przykrycia, odstawiamy na 30 minut. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy i obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę. Z wywaru wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Pokrojone mięso układamy do wymytych pojemników. Wywar zagotowujemy i do gorącego wywaru wkładamy placek który utworzył się z żelatyny, dokładnie mieszamy aż rozpuści się żelatyna. Ostudzonym wywarem zalewamy pojemniki z mięsem, dekorujemy natką pietruszki i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ostudzone pojemniki przykrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy jako zimną przystawkę. Smacznego !!!