Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z golonki i nóżek wieprzowych, zimne nóżki. Galareta wyszła bardzo smaczna :)
miska, nóż, garnek, pojemniczki,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe przekrojone wzdłuż, kolanka, kość z golonki i mięso z golonki zalewamy wodą i zagotowujemy, gotujemy kilka minut aż powstaną szumowiny. Jak powstaną szumowiny to całą zawartość garnka wylewamy do zlewozmywaka. Mięso, nóżki, kolanka bardzo dokładnie myjemy z szumowin i ponownie wkładamy do wymytego garnka i zalewamy wodą do zakrycia mięs. Gotujemy 4 godziny do momentu aż mięsa będą odchodzić od kości. Podczas gotowania dodajemy sól do smaku, pieprz ziołowy, majeranek, suszony czosnek, domową pastę rosołową, liść laurowy mielony i ziele angielskie mielone. Ugotowane mięsa wyjmujemy z garnka do większej miski i studzimy. Ostudzone mięsa oddzielamy od kości, kroimy drobniej, umieszczamy w wcześniej przygotowanych pojemnikach i zalewamy wywarem. Ostudzone pojemniki z galaretą przykrywamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy jako zimną przystawkę z octem jabłkowym lub cytryną. Smacznego !!!