Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam galaretka z warzywami, wędliną i ...
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 289
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 289
Składniki
Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.