Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To fajna przekąska na różne okazje i uroczystości. Jest pyszną alternatywą dla zimnych nóżek.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Składniki
Odlewamy 200ml ciepłego bulionu i rozpuszczamy w nim żelatynę. Szynkę, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Do ciepłego bulionu wlewamy ocet i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę, warzywa i szynkę. Podłużną formę wykładamy folią spożywczą i napełniamy do połowy galaretką. Następnie układamy jajka, lekko je wciskając i zalewamy resztą galaretki. Całość odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Polecam