Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry na słono z dodatkami zapraszam po przepis
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, cukier, mieszamy w misce. Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek,
Do miski z żółtakami dodaje mleko i olej i wsypuje sypkie składniki dokładnie łącze by nie było grudek. Białko miksujemy z odrobina soli na sztywną pianę .
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzaną gofrownicę ktora za pierwszym razem delikatnie smaruje olejem. Piekę gofry na maksymalnych ustawianiach gofrownicy 15 minut uzyska brązowy kolor.
Na jeszcze cieple gofry wykladam kilka plasterków jajka na twardo można dać liść sałaty, plastry pomidora i ogórka i polewamy sosem czosnkowym a na wierzch poruszam startym serem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego