Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was pyszne gołąbki z kapusty słodkiej proste w przygotowaniu które uwielbiam wykonywać a wy ? jeśli lubicie to danie zapraszam pod podanym linkiem na szczegółowy przepis jak je wykonuję
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1970
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1970
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Do miski dodać uprażony w osolonej wodzie i ostygnięty ryż oraz resztę składników i wymieszać rękoma do połączenia się w jedną całość
Jak farsz jest już przygotowany wtedy sparzyć liście kapusty i pozostawić je do przestygnięcia
Z ostygniętych liści kapusty wyciąć twardą część nałożyć farsz i dość ciasno zwijać, boki wcisnąć w środek aby nie uciekł farsz
Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku z wyłożonymi na dnie liśćmi kapusty, wierzch również nakryć liśćmi, zalać zalewą i gotować od 1,5 - 2 godzin do miękkości wierzchnich liści kapusty
Gotowe gołąbki można podawać z ziemniakami lub dowolnym pieczywem