Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to gruszki grillowane nadziewane serem owinięte plasterkami szynki szwarcwaldzkiej. Słodycz gruszki w środku przełamana ciągnącym się serem , a na zewnątrz pachnąca wędzeniem chrupiąca z grilla szynka. Bardzo smaczna, sycąca przekąska.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 135
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 135
Składniki
Gruszki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Kulki mozzarelli przeciąć na połówki. Do każdej połówki gruszki w wycięte miejsce włożyć 2 połówki sera( jak ktoś lubi ser niebieski to jest dużo lepszy ale u mnie nie lubią więc jest mozzarella). Każdą połówkę gruszki owinąć plastrami szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości około 15 minut z każdej strony. Smacznego. Rada; Gruszki można ułożyć na tacce aluminiowej lub owinąć folią aluminiową , ja ułożyłam bezpośrednio na grillu.