Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała, z domowym kurczakiem i delikatną czosnkową nutą. Tortilla doprawiana sosem czosnkowym .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Przekładam do miski, zalewamy maślanką i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie kurczaka odsączmy z nadmiaru zalewy, panierujemy w bułce tartej i na sporej ilości rozgrzanego oleju smażymy na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia.
Na każdym placku tortilli układamy po 2 polędwiczki, porcje sałaty i porcję warzyw. Całość polewamy sosem czosnkowym, mój ulubiony to sos Folwark.
Tortille zawijamy i grillujemy w opiekaczu przez 4-5 min. Podajemy ciepłe. Smacznego!