Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z łososia marynowane w przyprawach, zawinięte w plastry warzyw i grillowane to rarytas dla podniebienia. Tak przygotowaną rybę można upiec na grillu gazowym, węglowym lub elektrycznym.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 402
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 402
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Filet z łososia umyć, osuszyć, usunąć skórę, pokroić w kwadraty i włożyć do marynaty. Odłożyć w chłodne miejsce na 10 minut. Cukinie, marchewkę i bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą, pozostawić na 10 minut. Następnie gdy puszczą sok osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Na desce ułożyć na krzyż po dwa plastry warzyw i na środku porcję ryby.
Plastrami warzyw zawinąć łososia tak aby powstał pakiecik. Posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, ułożyć na aluminiowej tacce. Grillować pod przykryciem około 6-8 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby. Ozdobić blanszowanym szczypiorkiem, podawać z dodatkiem świeżej sałatki.