Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z krewetkami to smaczna przekąska. Możne je przygotować na grillu węglowym, gazowym lub elektrycznym.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1164
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1164
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, dokładnie wymieszać.
Mrożone krewetki rozmrozić, umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie włożyć do marynaty, przykryć, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą i ziołowym pieprzem, zwinąć. Umytą paprykę pokroić w słupki. Ananasa obrać, pokroić w trójkąty. Krewetki, cukinie, ananasa i paprykę nabić kolejno na patyczki do szaszłyków, ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować po 3-4 minuty z obu stron. Szaszłyki podawać z sałatką, sosem czosnkowym i łagodną pastą ajvar.