Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj postanowiłam przyrządzić camembert z grilla oraz grillowane szparagi otulone szynką szwardzwalską. Smaczne i pożywne danie.
grill, patelnia grillowa, tacka aluminiowa
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić. Plastry szynki rozłożyć na stole i ułożyć na nich szparagi owinąć. Następnie smażyć na rozgrzanej patelni grillowej polać oliwą . Grillować do chrupkości szynki. Ser camembert włożyć na 30 minut do marynaty przygotowanej z oliwy , ziół oraz przypraw. Po tym czasie ser wyjąć z marynaty ułożyć na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub grillować na rozgrzanej patelni grillowej do momentu zrumienienia, delikatnie obrócić i ponownie piec do zrumienienia. Podawać na liściach sałaty razem z grillowanymi szparagami otulonymi szynką. Rada ; Ser można podać w towarzystwie żurawiny, u mnie nie lubią.