Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny filecik grillowany podany ze smażonymi ziemniaczkami skusi niejednego niejadka, mięsko jest kruche i delikatne a dodatek przysmażonych lub grillowanych ziemniaczków wzbogaci nasz mięsko.
patelnia grillowa lub tacki na grilla
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
W miseczce lub w słoiczku należy przygotować marynatę. Wymieszać oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, soku z cytryny oraz przyprawy. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Filety umyć i oczyścić lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty, a następnie do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Przygotowane mięsko grillować na rozgrzanej patelni grillowej wysmarowanej oliwą, lub ułożyć na tacce aluminiowej i grillować na grillu z każdej strony po 10 - 15 minut. Podawać ze smażonymi lub grillowanymi ziemniakami. Czas przygotowania około 30 minut + czas oczekiwania w marynacie + czas grillowania