Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące grzanki z salami i mozzarellą.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 272
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 272
Składniki
Na początek przygotowuje masło czosnkowe (można też użyć zwykłego masła lub gotowego masła czosnkowego lub ziołowego). Do miękkiego masła dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Dokładnie mieszamy aby czosnek dobrze połączył się z masłem. Pieczywo (u mnie jest bagietka) ale można użyć dowolnego pieczywa, może to być też pieczywo lekko czerstwe. Każdą kromkę smaruje masłem i układami na niej salami (można też użyć dowolnej ulubionej szynki) oraz mozzarellę. Wszystko posypuje tartym żółtym serem.
Grzanki pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 10-15 minut. Jeżeli mamy kromki pieczywa cieńsze to możemy piec krócej aby pieczywo zbytnio się nie spiekło.