Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 406
Szybka i smaczna
Odsłon: 14839
Polecam.
Odsłon: 406
Szybka i smaczna
Odsłon: 14839
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju smaż porcjami na silnym ogniu. Przełóż do garn+ka. W tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę koncentrat, oraz po łyżeczce obu mielonych papryk, zasmaż, podlej 400 ml wody, zagotuj i przelej do mięsa. Dodaj wino, listek laurowy, łyżeczkę kminku oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś na małym ogniu około 90 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 15 min przed końcem duszenia dodaj drobno pokrojonąą paprykę. Całość ponownie przypraw.