Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na imprezową przekąskę lub znakomite smarowidło do chleba, skorzystaj z naszej propozycji. Pasta z pieczonego kalafiora ma niezwykły smak, który z dodatkiem tahini tworzy idealną kompozycję.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą i obsyp solą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Gotowego kalafiora ostudź i przełóż do blendera. Dodaj czosnek, tahini, sok z cytryny i wodę. Wszystko zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dodaj więcej wody lub soli.
Hummus z kalafiora przełóż do miski, polej oliwą i serwuj z ulubionymi dodatkami.