Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez marynowanych grzybów trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek imprezę. Ta popularna przekąska to wręcz pewniak na wszystkich przyjęciach. Spróbujcie zrobić je w pikantnej wersji. Na pewno przypadną wszystkim do gustu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Grzyby i papryczki oczyść.
Grzyby i cebulę zagotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Zrób zalewę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ocet wymieszaj z 3 szklankami wody i dodaj do roztworu cebulę. Dosyp sól i cukier oraz przyprawy. Gotuj całość około kwadransa.
Grzyby umieść w słoikach. Do każdego dodaj jedną papryczkę. Zalej zalewą, tak aby płyn przykrył grzyby. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zobacz, czy zalewa nie wycieka.