Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frytki ze słodkich ziemniaków potrafią zachwycić wiele osób, a to jest przepis poświęcony właśnie im :)
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 397
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 397
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
bataty pokrój w łódeczki, i opłucz kilka razy tak żeby woda była czysta. osusz, wrzuć do miski, wlej olej i wsyp przyprawy, wymieszaj i zostaw na około 10 minut. w tym czasie rozgrzej piekarnik do 170 stopni. zamarynowane ziemniaczki wyłóż na blaszkę i piecz przez ok. 15min, po tym czasie wyjmij i wrzuć na głęboki olej, smaż przez około 5 minut, wyjmij, osusz na ręczniku z oleju i podawaj z ulubionym sosem, smacznego :)