Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego doskonale sprawdzają się na każdej imprezie. W dodatku nie musisz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni, aby cieszyć się ich smakiem. W typ przepisie królować będzie dynia, dlatego świetnie sprawdzą się właśnie jesienią.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 667
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 667
Składniki
Dynię hokkaido umyj i pokrój w bardzo cienkie paski, nie musisz obierać jej ze skórki. Dodaj do niej oliwę z oliwek, suszony czosnek, dopraw ją solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty, na każdym z nich połóż kawałek sera blue oraz doprawionej dyni.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnie z termoobiegiem przez 20 do 25 minut, aż dynia zmięknie i nabierze złotego koloru. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp, każdą z przekąsek odrobiną tymianku oraz pestki dyni.