Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego imprezowe? Dlatego, że nie ma uroczystości rodzinnej bez tych jajek. Obowiązkowo goszczą na naszym stole :) A Święta Wielkanocne są znakomitą okazją, aby je wypróbować :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
Jajka kroimy na pół wyciągamy żółtka. Szynkę i żółtka bardzo drobno kroimy. Mieszamy z resztą składników.Przygotowanym farszem nadziewamy łódeczki z białek.
Wszystkie składniki sosu dokładnie, ale ręcznie zmiksować . Nadziane łódeczki z białek układamy np. na specjalnym talerzu do jajek stawiając obok sosik w sosjerce. Ja miałam świeżo przywieziony prezent prosto z Kuby w postaci bambusowych łódeczek, które wykorzystałam do podania jajek.