Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 265
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1054
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1475
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 265
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1054
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1475
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika. Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.