Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 218
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 218
Składniki
Obrane jabłka pokroić na cieniutkie plasterki.
Ciasto: Jajka rozkłócić , dodać pozostałe składniki ( bez jabłek) i zmiksować . Dodać tyle mleka aby ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany. Dodać jabłka i wymieszać.
Smażymy na rozgrzanym maśle małe placki nabierając plasterki jabłek oraz niewielką ilość ciasta - smazymy zrecz jasna z obu stron.
Gotowe plcuszki można podawać z cukrem pudrem lub miodem - smacznego.