Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taki wytrawny jagielnik o wyrazistym smaku polecam np. na kolację, na grilla.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 102
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 61
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 102
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 61
Składniki
Płatki jaglane przelać gorącą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. Przełożyć do salaterki i zalać wrzątkiem. Pozostawić na ok. 15-20 min, żeby napęczniały. Pomidory suszone w oliwie pokroić na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepać ze śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory i 4 łyżki oliwy spod pomidorów. Taką mieszankę dodać do płatków jaglanych. Wymieszać i dodać jeszcze ser feta, liście szpinaku, pieprz świeżo mielony i sól do smaku ( ostrożnie bo feta jest słona ) Ponownie wymieszać. Masę przełożyć do formy ( 40 x 9 ) wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej masłem. Ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 35 min. Wystudzić. Wyjąć z formy i posmarować majonezem, posypać płatkami pomidorów z czosnkiem i bazylia. Udekorować np. listkiem bazylii. Smacznego