Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na pyszne domowe jagodzianki, idealne na śniadanie lub podwieczorek. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Ciasto: • Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera, ciasto wyrabiamy mieszadłem typu hak przez około 10-15 minut, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne (ciasto możemy także wyrabiać ręcznie) • Ciasto ostawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na jedną godzinę • Po wyrośnięciu ciasto wyrabiamy ręcznie przez około 2 minuty Nadzienie: • Mrożone jagody umieszczamy w garnku i podgrzewamy 2-3 minuty do momentu rozmrożenia • Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną, całość mieszamy
Lukier: • Cukier puder mieszamy z wodą i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Składnie: • Ciasto dzielimy na porcje tak aby każda ważyła około 80-100 gramów • Każdą porcję rozpłaszczamy dłońmi i nakładamy po 2 łyżki farszu, następnie zlepiamy brzegi i formujemy podłużne bułeczki • Bułeczki odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20-30 minut • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut Chłodne jagodzianki polewamy lukrem