Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zrobi nam się czegoś więcej niestety, a może stety, bo wtedy staramy się to jakoś zagospodarować. Zdecydowanie takie dania nam leżą, niż te z książek.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 65
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 31
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 65
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 31
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 39
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków. Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.