Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pikantną masą z dodatkiem chrupiącego boczku to znakomity pomysł na imprezową przekąskę. Najlepiej będą smakować podać lekko schłodzone w towarzystwie drożdżowych paluchów.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 133
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 133
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Składniki
Farsz z żółtek przełóż do rękawa cukierniczego. Do każdej z połówek białka wyciśnij masę, posyp boczkiem i mieloną ostrą papryką.
Boczek usmaż na patelni bez tłuszczu. Gdy będzie chrupiący zdejmij z ognia i za pomocą ręcznika papierowego odsącz z nadmiaru tłuszczu. Następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój na małe kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż żółtka, przełóż do miseczki.
Do żółtek dodaj majonez, sól i pieprz do smaku oraz kilka kropel tabasco (ilość zależy od tego jak bardzo ostry farsz chcesz przygotować). Całość dokładnie wymieszaj, tak, aby powstała gładka masa.