Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliczne żółte jajeczka i z pysznym nadzieniem. Polecam nie tylko na Wielkanoc.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20666
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20666
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 54
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać. Do garnuszka nalać 1,5 - 2 szklanki przegotowanej gorącej wody. Dodać ocet, cukier, sól, kurkumę i rozmieszać. Włożyć jajka, muszą być całkiem zanurzone i pozostawić na noc. Jajka poprzekrawać na pół i wyjąć żółtka. Awokado przekroić, usunąć pestkę. Miąższ i żółtka rozgnieść widelcem. Dodać drobniutko posiekaną rzeżuchę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Takim farszem napełnić białka i udekorować np. natką pietruszki. Smacznego.