Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne świąteczny – poświąteczny przepis – tym razem jajka po bretońsku. Przepis znalazłam w starych kartach z przepisami u mojej mamy w zeszycie. Jajka w takim sosie są bardzo smaczne, Wasi goście na pewno będą zadowoleni ! ???? Spróbujecie ?
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo Pora i pieczarki umyć osuszyć. Cebulę obrać. Pora i cebulę kroić w cieniutkie pół plasterki 2. W rondelku rozpuścić masło, dodać pora i cebulę, zeszklić.Dodać bulion i zagotować 3. Pieczarki pokroić w cienkie półplasterki i wrzucić do gotującego się bulionu z warzywami. Gotować na malutkim ogniu ok 15 min. 4. Śmietanę wymieszać z mąką. Dodawać powoli do bulionu z warzywami i wymieszać. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zdjąć z gazu 5. Jajka obrać , przekroić na pół i ułożyć w misce, zalać sosem