Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w wiosennym sosie to szybka i smaczna propozycja na kolacje lub przekąskę na imprezę .
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 79
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 79
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół . Ułóż na talerzu . Rzodkiewki, cebule i ogórka pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach .
Do pokrojonych warzyw dodaj posiekany szczypiorek i koperek , wymieszaj . Następnie majonez i śmietanę , całość dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem . Na połówkach jajek połóż po łyżeczce sosu , posyp koperkiem i szczypiorkiem .