Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to częsta przekąska w naszym domu, którą przygotowujemy na różne okazje okolicznościowe . Nadziewamy je różnym farszem np. grzybowym, rybnym czy serowym. Dzisiaj jajka przygotowałam z nadzieniem serowym , smaczne i szybkie w przygotowaniu.
garnek, nóż, widelec, miska,
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 97
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13965
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 130
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 195
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 97
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13965
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 130
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka ugotować na twardo , ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę. Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku , całość dokładnie wymieszać do połączenia składników, przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek. Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka.
Żółtka włożyć do miski , rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę. Do masy dodać zmiażdżone, roztarte ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku , całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Gotową masę przełożyć do szprycy i wycisnąć do przygotowanych białek.
Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem.